Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
Podręcznik niezbędny każdemu, kto chce zostać technikiem technologii żywności. Warto dzięki niemu poszerzyć swoją wiedzę z zakresu towaroznawstwa spożywczego i usystematyzować te informacje, które otrzymało się już wcześniej."Towaroznawstwo spożywcze" to publikacja stanowiąca podręcznik, z pomocą którego można podjąć naukę zawodu technik technologii żywności. Jest ona przeznaczona dla młodzieży licealnej oraz uczęszczającej do techników.W książce tej znalazły się między innymi informacje o normach oraz normalizacji, jakie obowiązują w przetwórstwie żywności. W związku z tym omówiony został system normalizacyjny w Polsce, przedstawiono także rodzaje występujących norm, zaprezentowano treść i formę dokumentów normalizacyjnych, a także podstawowe przepisy i normy obowiązujące w naszym kraju. Nie zabrakło również wiadomości na temat Kodeksu Żywnościowego.Uczeń otrzyma również szczegółowe wiadomości na temat składników żywności. Dzięki temu przeczyta o wartości odżywczej i zdrowotnej produktu spożywczego, pozna znaczenie składników żywności dla organizmu człowieka oraz dowie się więcej w kwestii składników odżywczych w żywności i ich właściwości. Przyjrzy się uważniej białkom, tłuszczom, węglowodanom, witaminom oraz składnikom mineralnym.W książce nie zabrakło także działu poświęconego dodatkom do żywności (niektóre z nich zostały w niej nawet szczegółowo scharakteryzowane). Podręcznik skupi się ponadto na kwestii opakowań żywności, jakości surowców i produktów żywnościowych, a także środkach myjących i dezynfekujących wykorzystywanych w przetwarzaniu żywności.
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.