Najtaniej kupisz w MATFEL.PL

37.43 zł 39.00 zł 4% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Towaroznawstwo spożywcze

ISBN:
9788389184313
Ilość stron:
192
Wydawnictwo:
Format-AB
Rok wydania:
2010
Oprawa:
broszurowa
Format:
17x24 cm
Cena katalogowa:

39.00 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni MATFEL.PL

MATFEL.PL 37.43 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków
SWIATKSIAZKI.PL 39.00 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
TANIAKSIAZKA.PL 41.68 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka

Podręcznik niezbędny każdemu, kto chce zostać technikiem technologii żywności. Warto dzięki niemu poszerzyć swoją wiedzę z zakresu towaroznawstwa spożywczego i usystematyzować te informacje, które otrzymało się już wcześniej."Towaroznawstwo spożywcze" to publikacja stanowiąca podręcznik, z pomocą którego można podjąć naukę zawodu technik technologii żywności. Jest ona przeznaczona dla młodzieży licealnej oraz uczęszczającej do techników.W książce tej znalazły się między innymi informacje o normach oraz normalizacji, jakie obowiązują w przetwórstwie żywności. W związku z tym omówiony został system normalizacyjny w Polsce, przedstawiono także rodzaje występujących norm, zaprezentowano treść i formę dokumentów normalizacyjnych, a także podstawowe przepisy i normy obowiązujące w naszym kraju. Nie zabrakło również wiadomości na temat Kodeksu Żywnościowego.Uczeń otrzyma również szczegółowe wiadomości na temat składników żywności. Dzięki temu przeczyta o wartości odżywczej i zdrowotnej produktu spożywczego, pozna znaczenie składników żywności dla organizmu człowieka oraz dowie się więcej w kwestii składników odżywczych w żywności i ich właściwości. Przyjrzy się uważniej białkom, tłuszczom, węglowodanom, witaminom oraz składnikom mineralnym.W książce nie zabrakło także działu poświęconego dodatkom do żywności (niektóre z nich zostały w niej nawet szczegółowo scharakteryzowane). Podręcznik skupi się ponadto na kwestii opakowań żywności, jakości surowców i produktów żywnościowych, a także środkach myjących i dezynfekujących wykorzystywanych w przetwarzaniu żywności.

Nowości wydawnicze

Miejsce, w którym powinnam być

MAGDA PAWŁOWSKI
Data premiery: 2024-11-20

Love Open

NATALIA CZERWIEŃ
Data premiery: 2024-11-20

Hajota. Skacząc w przepaść

WERONIKA WIERZCHOWSKA
Data premiery: 2024-11-19

Eksplozja na trzy serca. Flash Bang. Tom 1

MEGHAN MARCH
Data premiery: 2024-11-15

Noc ciasta i marionetek

LAINI TAYLOR
Data premiery: 2024-11-13

To dla Pani ta cisza

MARIO VARGAS LLOSA, TOMASZ PINDEL
Data premiery: 2024-11-13

Smutek. dziennik na otarcie łez

ELIAS BAAR
Data premiery: 2024-11-13

Kolor rzeczy niewidzialnych

ANDREA LONGARELA
Data premiery: 2024-11-13

Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall

LEONIE SWANN
Data premiery: 2024-11-13

Ognisty księżyc. W mrokach Luizjany. Tom 3

LUDKA SKRZYDLEWSKA
Data premiery: 2024-11-13

Świąteczna mordercza układanka

ALEXANDRA BENEDICT
Data premiery: 2024-11-13

Pozostaniesz moim snem

KAROLINA KLIMKIEWICZ
Data premiery: 2024-11-13