TANIAKSIAZKA.PL | 46.35 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka |
||
CHODNIKLITERACKI.PL | 46.39 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa |
||
DADADA.PL | 46.64 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł) | ||
MATRAS.PL | 47.24 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj |
||
MATFEL.PL | 47.64 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków | ||
GANDALF.COM.PL | 48.39 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź | ||
GILDIA.PL | 51.40 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa | ||
SWIATKSIAZKI.PL | 57.50 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce |
Uwielbiasz Norwegię i wszystko, co z nią związane? Chcesz dowiedzieć się więcej na temat kuchni tego pięknego i tajemniczego kraju? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po książkę "Tradycje kulinarne Norwegii" autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Z czym głównie kojarzy się ludziom Norwegia? Na pierwszy plan wysuwa się przepiękna przyroda, chłodny klimat, śnieg i zapierające dech w piersiach krajobrazy. Jednak to nie wszystko. Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że Norwegia ma także oryginalną kuchnię, która wyróżnia się na tle innych praktyk kulinarnych. Autorka książki udowadnia, że mieszkańcy Norwegii na przestrzeni lat stworzyli nietuzinkową kuchnię, pokonując przy tym wszelkie trudności, które pojawiały się na ich drodze. W wyniku tego powstały dania bazujące na nabiale, rybach czy owocach morza. Daj się porwać w kulinarną podróż po Norwegii i poznaj tutejsze tradycje i smaki, które nie są dobrze znane, lecz zdecydowanie zasługują na więcej uwagi.
Autorka książki, czyli Magdalena Tomaszewska-Bolałek, jest badaczką kultury kulinarnej, dziennikarką, orientalistką i kierownikiem Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Na co dzień prowadzi badania nad historią jedzenia, turystyką kulinarną i promuje polską kuchnię w innych krajach. Stworzyła wiele książek, takich jak np. "Tradycje kulinarne Szwecji", "Japońskie słodycze" czy też "Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii". Przewodniki kulinarne autorki zostały wyróżnione m.in. Nagrodą Magellana.