Najtaniej kupisz w TANIAKSIAZKA.PL

47.85 zł 73.50 zł 35% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Tradycje kulinarne Norwegii

Tradycje kulinarne Norwegii

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

ISBN:
9788365520845
Ilość stron:
240
Wydawnictwo:
Hanami
Rok wydania:
2022
Oprawa:
miękka ze skrzydełkami
Cena katalogowa:

73.50 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni TANIAKSIAZKA.PL

TANIAKSIAZKA.PL 47.85 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
CHODNIKLITERACKI.PL 47.89 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa
GANDALF.COM.PL 48.89 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
MATFEL.PL 50.41 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
DADADA.PL 50.45 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł)
GILDIA.PL 51.40 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa
SWIATKSIAZKI.PL 64.50 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce

Uwielbiasz Norwegię i wszystko, co z nią związane? Chcesz dowiedzieć się więcej na temat kuchni tego pięknego i tajemniczego kraju? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po książkę "Tradycje kulinarne Norwegii" autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Z czym głównie kojarzy się ludziom Norwegia? Na pierwszy plan wysuwa się przepiękna przyroda, chłodny klimat, śnieg i zapierające dech w piersiach krajobrazy. Jednak to nie wszystko. Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że Norwegia ma także oryginalną kuchnię, która wyróżnia się na tle innych praktyk kulinarnych. Autorka książki udowadnia, że mieszkańcy Norwegii na przestrzeni lat stworzyli nietuzinkową kuchnię, pokonując przy tym wszelkie trudności, które pojawiały się na ich drodze. W wyniku tego powstały dania bazujące na nabiale, rybach czy owocach morza. Daj się porwać w kulinarną podróż po Norwegii i poznaj tutejsze tradycje i smaki, które nie są dobrze znane, lecz zdecydowanie zasługują na więcej uwagi.


Autorka książki, czyli Magdalena Tomaszewska-Bolałek, jest badaczką kultury kulinarnej, dziennikarką, orientalistką i kierownikiem Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Na co dzień prowadzi badania nad historią jedzenia, turystyką kulinarną i promuje polską kuchnię w innych krajach. Stworzyła wiele książek, takich jak np. "Tradycje kulinarne Szwecji", "Japońskie słodycze" czy też "Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii". Przewodniki kulinarne autorki zostały wyróżnione m.in. Nagrodą Magellana.

Pozostałe książki Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Nowości wydawnicze

Osiągnij UPTIME

LAURA MAE MARTIN
Data premiery: 2025-01-17

Forget me not

DAGMARA JAKUBCZAK
Data premiery: 2025-01-17

Baron

KRZYSZTOF JÓŹWIK
Data premiery: 2025-01-17

Miasto łotrów

WERONIKA WIERZCHOWSKA
Data premiery: 2025-01-16

The Front Runner

ELSIE SILVER
Data premiery: 2025-01-16

Śmierć w jej dłoniach

OTTESSA MOSHFEGH
Data premiery: 2025-01-15

Uwierz jej

MAX CZORNYJ
Data premiery: 2025-01-15

Serca za burtą

BECKY DEAN
Data premiery: 2025-01-15

Outmatched

SAMANTHA YOUNG, KRISTEN CALLIHAN
Data premiery: 2025-01-15

You Are My Hope

AGNIESZKA KARECKA
Data premiery: 2025-01-15

Zatrzymaj mnie. Dark Ivy. Tom 2

NIKOLA HOTEL
Data premiery: 2025-01-15