Najtaniej kupisz w MATFEL.PL

67.75 zł
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Wiktor Kubiński, Ewa Kubińska-Jabcoń, Mariusz Niekurzak

ISBN:
9788301238971
Ilość stron:
382
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania:
2024
Oprawa:
miękka
Format:
16.5 x 23.5 cm

Książkę najtaniej kupisz w księgarni MATFEL.PL

MATFEL.PL 67.75 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków
TANIAKSIAZKA.PL 71.20 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
SWIATKSIAZKI.PL 71.20 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
GANDALF.COM.PL 72.98 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
GILDIA.PL 80.10 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki.

Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów.

To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego:

  • substancje psychoaktywne,
  • napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.),
  • kawa i herbata,
  • kakao,
  • tytoń,
  • przyprawy i inne.

Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów.

Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.

Pozostałe książki Wiktor Kubiński|Ewa Kubińska-Jabcoń|Mariusz Niekurzak

Nowości wydawnicze

Miejsce, w którym powinnam być

MAGDA PAWŁOWSKI
Data premiery: 2024-11-20

Love Open

NATALIA CZERWIEŃ
Data premiery: 2024-11-20

Hajota. Skacząc w przepaść

WERONIKA WIERZCHOWSKA
Data premiery: 2024-11-19

Eksplozja na trzy serca. Flash Bang. Tom 1

MEGHAN MARCH
Data premiery: 2024-11-15

Noc ciasta i marionetek

LAINI TAYLOR
Data premiery: 2024-11-13

To dla Pani ta cisza

MARIO VARGAS LLOSA, TOMASZ PINDEL
Data premiery: 2024-11-13

Smutek. dziennik na otarcie łez

ELIAS BAAR
Data premiery: 2024-11-13

Kolor rzeczy niewidzialnych

ANDREA LONGARELA
Data premiery: 2024-11-13

Agnes Sharp i morderstwo w Sunset Hall

LEONIE SWANN
Data premiery: 2024-11-13

Ognisty księżyc. W mrokach Luizjany. Tom 3

LUDKA SKRZYDLEWSKA
Data premiery: 2024-11-13

Świąteczna mordercza układanka

ALEXANDRA BENEDICT
Data premiery: 2024-11-13

Pozostaniesz moim snem

KAROLINA KLIMKIEWICZ
Data premiery: 2024-11-13