Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
Książka, stanowiąca podręcznik dla przyszłych technologów żywności. Pozwala zapoznać się z najważniejszymi informacjami na temat technologii kierunkowych i uzupełnić dotychczasowa wiedzę z przedmiotu."Technologia żywności" część 2, "Technologie kierunkowe" tom 1 to podręcznik odpowiedni dla uczniów, którzy pobierają edukację w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Pozycja ta została dopuszczona do szkolnego użytku w roku 2011.Podręczniki do tego przedmiotu skupiają się na takich zagadnieniach, jak chociażby dbanie, organizacja, a także właściwe przetwarzanie surowców spożywczych. Uczeń, korzystający z nich, powinien wiedzieć, w jaki sposób można udoskonalać oraz wdrażać każdą nową technologię, wykorzystywaną przy tworzeniu i dopuszczaniu żywności do użytku. Równie istotnymi kwestiami, omawianymi w tego typu książkach, są bezpieczeństwo, a także higiena żywności. Uczniowie muszą też nabyć szczegółową wiedzę z zakresu monitorowania całego procesu przetwórstwa żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tego, jak przebiega.Materiały dydaktyczne mają ponadto przygotowywać młodzież do pracy w zakładzie produkcji żywności. Uczniowie muszą wiedzieć, w jaki sposób przygotowywać receptury, znać rozmaite normy jakości, a także instrukcje produkcyjne każdego produktu oraz zakładu, w jakim będą docelowo pracować. Wiedza, przekazywana w podręcznikach tego rodzaju, wyrabia w uczniach umiejętności komunikacyjne oraz interpersonalne.
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.