Kobiety od wieków przekazywały swoje sekretne przepisy córkom i wnuczkom. Takie przekazywane z pokolenia na pokolenia przepisy mają nieocenioną wartość, ale nie każda z nas ma w domu takie rodzinne pamiątki. Jeśli lubisz tradycyjną kuchnię, z pewnością zainteresuje Cię książka "Przepisy gospodyni" Katarzyny Kosmali.W "Przepisach gospodyni" znalazło się miejsce na 160 stron umieszczonych w twardej oprawie. Piękne ilustracje z pewnością zaostrzą Twój apetyt już od samego patrzenia i wywołają wspomnienia związane z kuchnią mam i babć. Na kartach tej wyjątkowej książki zamieszczono 140 przepisów publikowanych na łamach czasopisma "Gospodyni" w latach 1957-2020. Znajdziesz w niej przepisy na współczesne, nowoczesne potrawy oraz tradycyjne dania z czasów PRL. Przedstawione przepisy dotyczą zarówno przystawek, zup, jak i dań głównych. W książce zaprezentowano potrawy znane i lubiane, ale również nietypowe, jak ormiańska zupa z pokrzyw, wątróbka z dynią czy racuchy z kaszy gryczanej i śledzi. Dzięki "Przepisom gospodyni" wyczarujesz dania, które zachwycą Twoich domowników i gości swoją prostotą i nieziemskim smakiem. Wszystkie przepisy zostały sprawdzone przez setki czytelniczek, więc odtwarzając je, sukces masz w kieszeni i na talerzu.Katarzyna Kosmala jest absolwentką rolnictwa w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, ale przede wszystkim jest miłośniczką gotowania. Poza tym uwielbia wykonywać fotografie związane ze sztuką kulinarną. Swoje pasje połączyła w jedno zajęcie, jakim jest prowadzenie bloga o gotowaniu oraz pisanie książek. Jej pierwszą książką kulinarną była wydana w 2019 roku pozycja zatytułowana "Ziołowe smaki".
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.