Najtaniej kupisz w TANIAKSIAZKA.PL

63.56 zł 119.00 zł 47% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

Platon Dolivier

ISBN:
9788381440400
Ilość stron:
512
Wydawnictwo:
Jedność
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Cena katalogowa:

119.00 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni TANIAKSIAZKA.PL

TANIAKSIAZKA.PL 63.56 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
MATFEL.PL 63.61 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków
CHODNIKLITERACKI.PL 64.72 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa
GANDALF.COM.PL 66.83 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
MATRAS.PL 73.78 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj
GILDIA.PL 83.30 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa
SWIATKSIAZKI.PL 98.00 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce

"Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu" to książka kucharska, w której znajdziemy przepisy na wypieki i desery autorstwa mistrzów z najlepszej szkoły kulinarnej świata.Do cukiernictwa należy podchodzić z pasją i zaangażowaniem. Jedynie wtedy można wyrazić w wypiekach i deserach to, o co naprawdę w nich chodzi. A chodzi tu o sprawianie przyjemności - i to za pośrednictwem wielu zmysłów. Idealny wypiek ma na równi cieszyć węch i podniebienie, a także oczy. Wiedzą o tym doskonale szefowie kuchni z Cordon Bleu. Wie o tym również ceniony na całym świecie Platon Dolivier, który opracował prezentowaną tu książkę."Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu" to pozycja obowiązkowa dla wszystkich pasjonatów cukiernictwa. Znajdziecie tu zarówno klasyki ciastkarstwa, jak i nowoczesne, zadziwiające tak smakiem, jak i wyglądem desery. Wszystkie przepisy zostały zilustrowane barwnymi fotografiami, wiele z nich zaopatrzono również we wskazówki szefa kuchni. Książka zawiera dodatkowo listę podstawowych przyborów, które będą niezbędne do przygotowywania tych znakomitych wypieków i deserów.Miłośnikom klasyki szefowie kuchni proponują między innymi: ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami czy też makaroniki z malinami. Ci, którzy uwielbiają proste przysmaki dla całej rodziny, również znajdą coś dla siebie. Z pewnością przypadnie im do gustu czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe lub tartę Tatin z jabłkami. A jeżeli będziesz mieć ochotę na trochę szaleństwa, znajdziesz tu innowacyjne przepisy na ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, a nawet tort z aloesem i z poziomkami.To, że Paryż jest uznawany dzisiaj za światową stolicę smaku, zawdzięcza między innymi słynnej kulinarnej szkole Cordon Bleu. Została ona założona w roku 1895. Obecnie to już cała sieć szkół kształcących szefów kuchni na światowym poziomie. Renoma szkoły jest niezwykle znacząca, jako że gotowania uczą w niej laureaci licznych nagród: tak francuskich, jak międzynarodowych. To prawdziwi pasjonaci swojej sztuki. W pracy łączą ogromne doświadczenie i chęć odkrywania nowych smaków. Dzięki temu ich przepisy to zarówno klasyka, jak i innowacje, które zadziwią nawet najbardziej wybrednych smakoszy.




Nowości wydawnicze

Jo

SZYMON GROT
Data premiery: 2024-10-31

Skłam ze mną w te święta, kochanie

ANNA LANGNER
Data premiery: 2024-10-30

Punkty zbieżne

JACEK DUBOIS
Data premiery: 2024-10-30

Jad, który w nas płynie

EDYTA PRUSINOWSKA
Data premiery: 2024-10-30

Wspólnota czerwieni

PIOTR FRANKOWSKI
Data premiery: 2024-10-30

Sosnowiec. Nic śląskiego

ANNA MALINOWSKA
Data premiery: 2024-10-30

Pszczoła i nocny motyl. Destini Chronicles. Tom 1

PEPPER WINTERS
Data premiery: 2024-10-30

Moc słabości

ANNA H. NIEMCZYNOW
Data premiery: 2024-10-30

Polska według Ryszarda Kai

BEATA SZADY
Data premiery: 2024-10-30

Apartament w stylu Hampton

DAGMARA ANDRYKA
Data premiery: 2024-10-29

Ścieżka do celu według Napoleona Hilla

NAPOLEON HILL
Data premiery: 2024-10-29