Najtaniej kupisz w SKLADNICAKSIEGARSKA.PL

17.46 zł 49.90 zł 65% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Ambasada śledzia

ISBN:
9788381321310
Ilość stron:
240
Wydawnictwo:
Zwierciadło
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Cena katalogowa:

49.90 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni SKLADNICAKSIEGARSKA.PL

SKLADNICAKSIEGARSKA.PL 17.46 do sklepu
Tylko wysyłkowo.
TANIAKSIAZKA.PL 24.88 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
TANTIS.PL 33.19 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała
MATFEL.PL 34.17 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
GANDALF.COM.PL 44.25 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
GILDIA.PL 44.90 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o śledziach! A nawet więcej!

Podróże, smaki, opowieści, przepisy!

Czy słynny śledzik jest typowo polskim daniem? Jak smakuje z czekoladą? Jak długo żyją śledzie i jak się ze sobą komunikują? Jak wyglądają związane z nim obyczaje w różnych społecznościach? Jak się go przyrządza w innych kulturach?

W książce znajdziecie ponad 50 przepisów na śledzia – od klasyki po ekstrawagancję jak śledź w truskawkach czy śledziowe lody, a nawet rozdział dla wegetarian – roślinne śledzie wege!

Cztery pory roku ze śledziem! Przepisy ze wszystkich stron świata!

Pasjonujące opowieści o niezwykłej rybie, na której ościach budowano mocarstwa. Fakty historyczne, praktyczne porady, smaczne anegdoty. Opowieści z podróży kulinarnych, które stały się inspiracją nowych dań.

Śledź, kiedyś uznawany był za potrawę najbiedniejszych, potem – ten tradycyjny w oleju lub śmietanie – stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w czasach fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od typowych wyobrażeń. Zanurz się w świetnie napisane opowieści, a gdy zgłodniejesz, wypróbuj jeden z przepisów i zaskocz wszystkich nowym smakiem podczas świąt lub śledzika towarzyskiego.


Marta Sawicka-Danielak – pisarka, dziennikarka, nauczycielka jogi.

Filip Danielak – perkusista, producent telewizyjny i szef kuchni.

Podróżujące małżeństwo, które wiele lat temu założyło lokal Ambasada Śledzia i do dziś pysznie karmi tą rybą w wielu jego filiach.




Nowości wydawnicze

Słaby punkt. Haker. Tom 3

EMILIA SROKA
Data premiery: 2025-03-31

Głoś to na górze

JAMES BALDWIN
Data premiery: 2025-03-27