|
|
|
TANTIS.PL |
20.29 zł
|
do sklepu
|
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała |
DADADA.PL |
24.70 zł
|
do sklepu
|
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł) |
GANDALF.COM.PL |
24.83 zł
|
do sklepu
|
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź |
PASKARZ.PL |
24.99 zł
|
do sklepu
|
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru zamówień: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Kłaj, Lublin, Łódź, Poznań, Radom, Wrocław, Opole, Wieliczka, Warszawa |
MATRAS.PL |
27.84 zł
|
do sklepu
|
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj |
Lubisz zwiedzać piękne krajobrazy otulone delikatnymi promykami ciepłego sycylijskiego słońca, a przy okazji dobrze zjeść? Nie musisz od razu wyjeżdżać w te piękne strony. Na początek możesz podążyć szlakiem aromatycznej, pysznej kolorowej sycylijskiej kuchni. Przygotuj się na piękne krajobrazy i smaczną podróż. Nie ma na co czekać, bierz książkę i do dzieła."Lampart w pomarańczach, czyli sycylijskie zapiski kulinarne" to idealna książka dla ludzi, którzy chcą zwiedzić Sycylię w dość specyficzny sposób, a mianowicie od strony pysznych kulinarnych smaków. Podróż odbywa się poprzez piękne, kolorowe, pełne życia targi. Będziemy mogli zobaczyć z bliska przetwórnie powiązane z połowem tuńczyka, zwiedzimy plan filmowy oraz pałace od strony książęcego stołu. Zapoznamy się z procesem produkcji oliwy, a także dowiemy się, jak uprawiać dobrze winogrono oraz poznamy największe sekrety ulicznej sycylijskiej kuchni. Poza tym dowiemy się, w czym zasmakowali się bossowie mafii oraz komisarz Montalbano. Natomiast dzięki umieszczonym w książce przepisom będziemy mogli je zrobić sobie sami we własnym zaciszu domowym. W książce oprócz czystego tekstu znajdują się pięknie wykonane autorskie fotografie, różnorodne przepisy, począwszy od przystawek, na deserach kończąc. Dodatkowo zostajemy uraczeni wieloma ciekawostkami i anegdotami z tego regionu.Ewa Karolina Cichocka to polska dziennikarka, pisarka i podróżniczka. Zna Sycylię od podszewki. W swoim dorobku pisarskim posiada m.in. takie tytuły jak: "Śladami polskich artystów", "Sycylia. Między niebem a morzem" i parę innych.