Najtaniej kupisz w DADADA.PL

54.20 zł 59.80 zł 9% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię

Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię

praca zbiorowa

ISBN:
9788378460886
Ilość stron:
154
Wydawnictwo:
Medpharm
Rok wydania:
2011
Oprawa:
Miękka
Cena katalogowa:

59.80 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni DADADA.PL

DADADA.PL 54.20 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł)
TANIAKSIAZKA.PL 59.80 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
GILDIA.PL 59.80 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa
MATFEL.PL 59.91 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
GANDALF.COM.PL 62.60 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź

"Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką" Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu zachorowań, a także występowania nowych chorób, będących następstwem niepożądanych reakcji pokarmowych. Te zaś mogą się pojawić na wszystkich etapach zarówno łańcucha żywnościowego, jak i przygotowania pokarmów. Źródło problemów najczęściej stanowią: zastosowanie naturalnych składników, zanieczyszczenia środowiskowe lub dodatki do żywności wykorzystywane w procesie produkcyjnym.Wielość zabiegów, mających na celu obróbkę i polepszanie żywności, masowa hodowla zwierząt, ogólnoświatowa sieć dystrybucyjna oraz rozwijające się szlaki transportowe sprzyjają przy tym występowaniu chorób na dużym terenie oraz rozprzestrzenianiu się nawet rzadkich czynników chorobotwórczych między wieloma krajami. Dodatkowym czynnikiem ryzyka coraz częściej są lekkomyślnie konsumowane używki zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.Znani specjaliści z różnych dziedzin - dietetyki, medycyny, farmacji i gastroenterologii - przedstawiają w tej interdyscyplinarnej książce wybrane aspekty chorób wynikających z żywienia oraz zażywania używek, jednocześnie je systematyzując. W niniejszej publikacji można też odnaleźć potwierdzone naukowo informacje dotyczące przyczyn, patogenezy, diagnostyki i terapii oraz działań prewencyjnych różnego typu zatruć.




Nowości wydawnicze

Tak się mówi... Zaklęci w stereotypach

KATARZYNA MILLER, DARIUSZ JANISZEWSKI
Data premiery: 2025-01-29

Wspólnota czerwieni

PIOTR FRANKOWSKI
Data premiery: 2025-01-29

Słowa, które zgubiły miłość

KINGA GĄSKA
Data premiery: 2025-01-29

Long Way Back To You

ULA BUCHACZ
Data premiery: 2025-01-29

Osiedle marzeń

WOJCIECH CHMIELARZ
Data premiery: 2025-01-29

Kocham Cię, Życie

MAGDALENA KORDEL
Data premiery: 2025-01-29

Życie, którego nie wybrałam

KELLY RIMMER
Data premiery: 2025-01-29

Uzupełniasz mnie

AGATA POLTE
Data premiery: 2025-01-29

Cold Water

RONNIE BENNETT
Data premiery: 2025-01-29

Cień Genevieve. W płaszczu kłamstw

MONIKA RUTKA
Data premiery: 2025-01-29

Pierwiastki. Tajemnice cząstek budujących świat

JON CHAD
Data premiery: 2025-01-29

Give Me One Reason (edycja z autografem)

OLA ROCHOWIAK
Data premiery: 2025-01-29