Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdrowie i dobre samopoczucie psów i kotów. W podręczniku, oprócz zagadnień wprowadzających, takich jak fizjologia procesu odżywiania, składniki pokarmowe i ich zapotrzebowanie, omówiono bardzo szczegółowo zasady żywienia psów i kotów w poszczególnych etapach życia i rozwoju. Obszerną część publikacji poświęcono profilaktyce żywieniowej w najczęstszych zaburzeniach klinicznych, tj. w otyłości, chorobach układu moczowego, układu krążenia, chorobach zwyrodnieniowych stawów i schorzeniach neurologicznych. fizjologia i patofizjologia procesu odżywiania składniki pokarmowe i ich wpływ na zdrowie zwierząt surowce używane do produkcji karm żywienie psów i kotów na poszczególnych etapach ich rozwoju i życia metody i diety w karmieniu psów i kotów rodzaje i charakterystyka karm gotowych żywienie zwierząt z występującymi zaburzeniami klinicznymi
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.