Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
Nieoceniony zbiór przepisów kulinarnych, który pozwoli Ci odkryć niesamowite smaki. Ida Kulawik udowodni Ci, że również doskonałe łakocie przygotujesz nie wykorzystując nabiału."Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału" to oryginalna książka kucharska zawierająca przepisy na słodycze przygotowane na bazie zdrowych, pełnowartościowych składników. Przepisy te adresowane są przede wszystkim do wegan, alergików, osób z nietolerancją laktozy bądź glutenu, dzieci, ale także do tych, którzy poszukują ciekawostek kulinarnych lub chcą się cieszyć deserami bez nabiału i jaj. Autorka jest pasjonatką kuchni roślinnej i prowadzi własnego bloga. We wstępie opowiada o swoich ulubionych składnikach, sprzęcie kuchennym oraz wykorzystaniu kaszy jaglanej przy produkcji słodkości. Publikacja podzielona jest na pięć rozdziałów: "Desery", "Trufle, pralinki i batony", "Lody", "Ciasta bez pieczenia" oraz "Wypieki". Zawiera 122 przepisy, w głównej mierze przygotowane na potrzeby książki. Pozostałe były już publikowane na blogu, ale w większości zostały ulepszone i dopracowane. Wszystkie są proste w wykonaniu, bazują na łatwo dostępnych i zdrowych składnikach, takich jak kasze, orzechy, rośliny strączkowe, owoce świeże i suszone. Forma przedstawienia przepisów jest również prosta, dodatkowo opatrzone zostały informacjami o ilości porcji lub sztuk, a także oznaczeniami o braku dodatku cukru czy tłuszczu, braku zawartości glutenu czy możliwości wymiany składników na bezglutenowe.Autorka skonsultowała całość z dietetyczką, specjalistką od diety roślinnej, Iwoną Kibil. Książka jest przepięknie wydana - w twardej oprawie, na wysokiej jakości papierze i w poręcznym formacie. Ogromnym jej atutem są niezwykle apetyczne fotografie wykonane przez Kingę Błaszczyk-Wójcicką.Spodobała Ci się pozycja, przygotowana przez Idę Kulawik? W takim razie koniecznie skorzystaj ze znalezionych tam przepisów i twórz niezapomniane desery dla całej rodziny.
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.