Najtaniej kupisz w DEDALUS.PL

15.00 zł 39.99 zł 62% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Dzieje łakomstwa I obżarstwa

Dzieje łakomstwa I obżarstwa

Adrianna Stawska-Ostaszewska

ISBN:
9788366252325
Ilość stron:
240
Wydawnictwo:
Harde
Rok wydania:
2019
Oprawa:
broszurowa
Cena katalogowa:

39.99 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni DEDALUS.PL

DEDALUS.PL 15.00 do sklepu
Tylko wysyłkowo.
TANIAKSIAZKA.PL 20.00 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
CZYTAM.PL 21.60 do sklepu
Tylko wysyłkowo.
DADADA.PL 22.18 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł)
TANTIS.PL 22.79 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała
GANDALF.COM.PL 23.48 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
MATFEL.PL 23.87 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
PASKARZ.PL 25.76 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru zamówień: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Kłaj, Lublin, Łódź, Poznań, Radom, Wrocław, Opole, Wieliczka, Warszawa
MATRAS.PL 26.76 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj
GILDIA.PL 27.90 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa

Zbiór felietonów o europejskiej kulturze kulinarnej od menu jaskiniowców, przez rarytasy baru mlecznego, po bufet osobliwości. Ze znajomością rzeczy, swadą i dowcipem opowiada o jadłospisie z okresu paleolitu, kuchni mieszkańców kręgu polarnego, smakach starożytnych Greków i Rzymian czy kulinarnych rytuałach prasłowiańskich. Prowadzi slalomem przez kamienie milowe historii gastronomii, przedstawiając kuchenne ewolucje i rewolucje w czasach nowożytnych. Odwołuje się przy tym do prac etnograficznych i wykopalisk archeologicznych, odkryć religioznawców i historyków, dzienników podróżnych i wspomnień, wszak kuchni nie da się pojąć bez kontekstu religijnego i kulturowego. Bożonarodzeniowy piernik czy poczciwy ziemniak stają się tym sposobem pretekstem do wędrówki po czasach, miejscach i obyczajach. Nawyki żywieniowe - jak lustra - obnażają pochodzenie, doświadczenia życiowe, światopogląd, religię, nawet lęki i fascynacje.




Nowości wydawnicze

Under Locke

MARIANA ZAPATA
Data premiery: 2025-03-13

Ćwiczenia z ciemności

MARIE NAJA AIDT
Data premiery: 2025-03-13

Akademia Hanover

MADDIE PAWŁOWSKA
Data premiery: 2025-03-13

Rozczarowane

MARIE VAREILLE
Data premiery: 2025-03-12

Sześć cichych pragnień

ANNA LANGNER
Data premiery: 2025-03-12

Słuchajcie, jak kłamią

AMY TINTERA
Data premiery: 2025-03-12

Martwa natura

SARAH WINMAN
Data premiery: 2025-03-12

Jak nie tłumić emocji

ANABEL GONZALEZ
Data premiery: 2025-03-12

Orbita

SAMANTHA HARVEY
Data premiery: 2025-03-12

Kryminalny atlas sztuki

LAURA EVANS
Data premiery: 2025-03-12

The Only Light Left Burning Dopóki płonie nadzieja

ERIK J. BROWN
Data premiery: 2025-03-12

Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy

SANDRA SALMANDJEE
Data premiery: 2025-03-12