Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, korzystnie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjamiJeżeli jeszcze nie spróbowali Państwo samodzielnego przygotowania trunków, naprawdę warto zacząć!Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest ciekawym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii. Nie brakuje praktycznych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych surowców, weryfikowania ich jakości, a także odpowiedniego przygotowania.Każdy z ponad 130 przepisów zawiera listę niezbędnych produktów, informacje dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego surowca oraz proste, przejrzyste instrukcje postępowania.W Atlasie nalewek znajdą Państwo:Ponad 130 sprawdzonych przepisówPraktyczne porady i wskazówki praktykówInformacje o najkorzystniejszym czasie zbioru surowców i przygotowywania trunkówNalewki degustacyjneNalewki zdrowotneIndeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomócIndeks sezonowości, czyli kiedy przypada najlepszy termin do przygotowania nalewki
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.