Na początku wiedz, że nie jest to kolejna książka o cudownej diecie, która zlikwiduje wszystkie Twoje problemy żywieniowe - nic nie jest takie proste. Publikacja "O jedzeniu. Rozmowy rozumu z EMOCJAMI" to książka, która została stworzona po to, aby uświadomić, a potem uzdrowić nasze relacje z jedzeniem. Jakkolwiek brzmi to nietypowo, to właśnie nasz stosunek do jedzenia jest w dużej mierze odpowiedzialny za to, co jemy, jak jemy i jak wiele pokarmu spożywamy.Jedzenie to nie tylko paliwo, choć wiele osób chciałoby, aby tak było. To przede wszystkim przyjemność, którą się dzielimy, celebrujemy i pragniemy różnicować. Wszystko to sprawia, że musi ono przede wszystkim smakować, jednak w dzisiejszych czasach, gdzie wszystko jest wzbogacone sztucznymi dodatkami, bardzo trudno wyrwać się z sideł ulepszaczy i ich marketingu.Książka ta pokaże, jak zauważyć i przestać pielęgnować bardzo niezdrowe nawyki żywieniowe, które niszczą nasz organizm, lecz także nasze życie. Publikacja ta jest inspiracją do tego, aby zacząć dbać o swoją relację z jedzeniem, gdyż jest ona jedną z najważniejszych, których doświadczamy.Autorkami tej książki są Joanna Derda i Marta Pawłowska, które swoim doświadczeniem w zakresie zdrowego żywienia próbują pokazać, co dzieje się w Twoim mózgu, gdy myślisz o jedzeniu, i dlaczego tak trudno jest przestawić się na inne nawyki.
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.