Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
Gotujesz dla rodziny, gdzie każdy ma różne preferencje żywieniowe i nie wiesz, jak to wszystko ze sobą pogodzić? Książka "Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie" jest dokładnie tym, czego szukasz!Nowa książka kucharska Sylwii Majcher stworzona jest z myślą o przygotowywaniu zróżnicowanych posiłków dla rodziny lub grupy osób z okazji urodzin, przyjęć czy nawet świąt. Autorka pomoże również w szczegółowym opracowaniu i zaplanowaniu posiłków na śniadania, obiady i kolacje. Wszystko to w duchu zero waste, co staje się coraz popularniejszym ruchem. Pomaga w ograniczeniu produkcji i marnotrawstwa żywności oraz opakowań, co sprowadza się do poprawy kondycji Ziemi.Głównym celem tej książki jest stworzenie posiłków w ten sposób, aby składały się w znacznej mierze z łatwo dostępnych zamienników. Dzięki temu sposobowi można skutecznie korzystać z wielu produktów, które nie muszą się zmarnować. Z tak przygotowanych posiłków łatwo również wyeliminować produkty zwierzęce. Z książki "Mniej mięsa" skorzystają wegetarianie, weganie, a także osoby, które nie stronią od mięsa.Sylwia Majcher jest autorką licznych poradników kulinarnych promujących styl zero waste. Z książek autorki najchętniej korzystają osoby, którym zależy na zdrowym odżywianiu oraz na prowadzeniu ekologicznego trybu życia. Sylwia Majcher chętnie dzieli się pomysłowymi przepisami oraz cennymi wskazówkami kulinarnymi. Napisała również inne wartościowe książki promujące styl zero waste: "Gotuję, nie marnuję", "Czytam sobie Eko. Poziom 1. Samotny banan" czy "Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzwania zero waste".
Aby napisać i opublikować recenzję musisz się zalogować.