Najtaniej kupisz w DADADA.PL

31.81 zł
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Historia makaronu w dziesięciu daniach

Historia makaronu w dziesięciu daniach

Mateusz Kłodecki, Luca Cesari

Oprawa:
miękka ze skrzydełkami
Format:
205x144mm

Książkę najtaniej kupisz w księgarni DADADA.PL

DADADA.PL 31.81 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł)
CHODNIKLITERACKI.PL 32.49 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa
MATRAS.PL 33.49 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj
PASKARZ.PL 33.99 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł.
Punkty odbioru zamówień: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Kłaj, Lublin, Łódź, Poznań, Radom, Wrocław, Opole, Wieliczka, Warszawa
TANTIS.PL 33.99 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała

Jeśli należysz do miłośników kuchni włoskiej i chcesz się zapoznać z historią tych dań, koniecznie sprawdź książkę "Historia makaronu w dziesięciu daniach. Od tortellini do carbonary. Kulinarna podróż przez wieki", którą stworzył Luca Cesari. Jest to pozycja obowiązkowa dla wszystkich smakoszy i wielbicieli kulinarnych doznań. Kuchnia włoska jest bez wątpienia jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Pełna soczystych pomidorów, świeżych ziół i oczywiście makaronów, które są głównym bohaterem niniejszej książki. Każdy z nas dobrze zna takie dania, jak spaghetti alla carbonara, fettuccine alfredo czy spaghetti bolognese. Wokół tych dań powstało sporo legend, pełnych jedynych słusznych sposobów na przygotowywanie włoskich dań. Czy rzeczywiście włoskie specjały powinno się gotować tylko w jeden, konkretny sposób? A może to tylko mit? Autor książki udowadnia, że przepisy stale ewoluują i często zależą od miejsca, w którym się je przygotowuje. Zapoznaj się z historiami włoskich dań i przekonaj się, że nie wszystkie informacje, które wiążą się z danymi potrawami i krążą po całym świecie od pokoleń, są zawsze prawdziwe. Dowiedz się, skąd wywodzi się słynna carbonara czy tortellini.




Nowości wydawnicze

Japonia. Od anime do zen

MARCO REGGIANI
Data premiery: 2025-03-26

Lato tajemnic. Klub Martini. Tom 2

TESS GERRITSEN
Data premiery: 2025-03-26

Góry śpiewają

NGUYEN PHAN QUE MAI
Data premiery: 2025-03-26