TANIAKSIAZKA.PL | 29.21 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka |
||
CHODNIKLITERACKI.PL | 29.24 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa |
||
SWIATKSIAZKI.PL | 30.64 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce | ||
GILDIA.PL | 31.40 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa | ||
MATFEL.PL | 31.72 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków | ||
GANDALF.COM.PL | 33.25 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź |
Co jadali starożytni rzymscy patrycjusze i dlaczego dzisiaj by się to nie sprawdziło? Dlaczego posiłki powiedzą nam więcej niżeli pisma i dokumenty?
Kuchnia włoska jest spadkobierczynią kuchni rzymskiej, która rozwijała się w czasie trwania Imperium Rzymskiego. Z książki "Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku" Andreasa Viestada można dowiedzieć się o tej już zapomnianej kuchni, która rozpowszechniła się na terenie basenu Morza Śródziemnego. Andreas Viestad w swojej książce opisuje także inne ważne składniki i elementy kuchni, które nam mogą wydawać się niepozorne. Jest tak na przykład z solą lub oliwą czy zwykłym masłem, które były de facto podstawami niektórych państw i krain w okresie antyku i średniowiecza. To również opowieści o szlakach handlowych, które dostarczały przyprawy korzenne do portów europejskich. Znajdziemy tu nie tylko suche fakty, lecz także ciekawe i ekscytujące historie. Zagłębiając się w to, co jedli nasi przodkowie, możemy odkryć podstawy naszej kultury i kuchni i wzorować się na dawnych potrawach i wykorzystywać je w naszych przepisach.
Nigella Lawson
Andreas Viestad napisał fascynującą, skłaniającą do przemyśleń i zabawną książkę o roli jedzenia w historii. Płynnie porusza się pomiędzy aromatami i smakami posiłku w rzymskiej restauracji a torami dziejów.
Alice Waters
Andreas Viestad to norweski felietonista i szef kuchni telewizyjnej. Wśród jego pozycji znajdują się głównie niewydane w Polsce takie jak "Kitchen of Light" czy "Where Flavor Was Born: Recipes AND Culinary Travels Along the Indian Ocean Spice Route", traktujące o kuchni indyjskiej i wykorzystywanych w niej przyprawach.
Andreas Viestad, autor książki równie czarującej, co fascynującej, ma prawdziwy dar tworzenia obrazowych scen, snucia opowieści, a co najważniejsze – nakreślania i zgłębiania zależności, dzięki czemu wszystko staje się jasne i ekscytujące.