TANIAKSIAZKA.PL | 58.16 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka |
||
GILDIA.PL | 58.30 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa | ||
MATFEL.PL | 59.75 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków | ||
CHODNIKLITERACKI.PL | 60.04 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Kraków, Białystok, Gdańsk, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj, Łódź, Poznań, Skawina, Wieliczka, Wrocław, Warszawa |
||
MATRAS.PL | 61.14 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. Zamówienia do 24,99 zł koszt odbioru 4,99 zł. Zamówienia do 59,99 zł koszt odbioru 2,99 zł. Zamówienia od 60zł koszt odbioru 0 zł. Punkty odbioru: Białystok, Katowice, Kraków, Gdańsk, Łódź, Warszawa, Wrocław, Poznań, Częstochowa, Lublin, Opole, Kłaj |
||
SWIATKSIAZKI.PL | 64.40 zł | do sklepu |
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce |
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w
Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi.
Dla przyszłych kucharzy i techników żywienia bardzo przydatne będą wzory dokumentacji zgodnej z systemem HACCP stosowanej w zakładach gastronomicznych. Atutem publikacji jest też bogaty materiał uzupełniający, którego znajomość będzie pomocna podczas egzaminu praktycznego.
Rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień i prezentują oznaczenia stosowane w gastronomii.
Sekcja FAQKto napisał "Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne"?Autorem tytułu jest Anna Kmiołek-Gizara.Jest autorem niewielu podręczników, ale ich treści są wartościowe. Autorzy podręczników mają wyższe stopnie naukowe w dyscyplinie, na temat której piszą. Ciekawostka: niektórzy autorzy tworzą tylko dwóch podręczników edukacyjnych, skupiając się bardziej na zgłębianiu dziedziny nauki. Wynikać to może na przykład z konieczności zaangażowania w proces pisania. Dla niewielu zdarza się, że łączenie wiedzy z ich przekazywaniem idą w parze.Które wydawnictwo opracowało ten podręcznik?Książka "Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne" została wydana przez Wydawnictwo WSiP.Na podstawie czego powinnam lub powinienem wiedzieć, że to ten podręcznik muszę kupić?Od weryfikacji poprawności zakupu książek szkolnych dzielą Cię 3 kroki: 1. Sprawdź wykaz podręczników w szkole.2. Zwróć uwagę na tytuł, autora, wydawnictwo.3. Sprawdź, czy wymienione powyżej szczegóły znajdują się w opisie opisywanego produktu.Do której klasy i na jakim szczeblu nauki jest potrzebny ten wspomniany podręcznik?Publikacja jest przeznaczona dla uczniów klas LO 1-4. Jeśli nie sugerujesz się listą podręczników od szkoły, pamiętaj, by dobrać podręcznik pasujący do poziomu edukacji, na którym obecnie znajduje się uczeń.Do którego przedmiotu jest przeznaczona ta książka?Podręcznik wydano z myślą o konkretnej sekcji nauki, jaką jest przedmioty zawodowe.Która to część książki?To wydanie stanowi 1 część.Kilka słów o wydającym ten podręcznik:Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to ceniony gracz na polskim rynku edukacyjnym. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 r., WSiP wydało niezliczoną liczbę materiałów edukacyjnych, współpracując z wybitnymi ekspertami i naukowcami. Oferta wydawnictwa obejmuje różne serie podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, jak również innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dodatkowe wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.W którym roku został wydany "Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne"? Rok wydania tego podręcznika to 2017. Od lat jest uznanym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez te lata zdobył zaufanie nauczycieli, co potwierdza jego wartość edukacyjną.Jaka jest liczba stron w tym podręczniku?168 - tyle stron liczy ta książka. Jest wypełniona treścią edukacyjną opatrzoną graficznie. Zawarto w niej wartościowe, starannie dobrane materiały, które rozwijają wiedzę z danego przedmiotu.W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?Publikacja jest w miękkiej oprawie. Lekkie wydanie sprawia, że wychodząc do szkoły bez przeszkód można ją zabrać ze sobą.W co jeszcze, poza podręcznikami, warto zaopatrzyć ucznia?Pamiętaj o odpowiednich zeszytach. Na stronach www szkół często można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych zapotrzebowań a propos wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się często: przybory do pisania, mazaki, artykuły plastyczne i kreatywne. Pamiętaj, że uczniowi otoczonemu artykułami, które lubi, np. piórnik z ulubionym bohaterem czy plecak w ulubionym kolorze, będzie w szkole trochę raźniej. Sprawdź, jakie wyposażenie szkolne polecamy w TaniaKsiazka.pl. Mamy tak szeroki wybór, że na pewno znajdziesz coś interesującego.Czy w razie pomyłki mogę wymienić lub zwrócić podręcznik?Oczywiście, że możesz zwrócić podręcznik i zamówić ten, którego potrzebujesz. Więcej o tym, w jaki sposób można dokonac zwrotu produktu, przeczytasz tutaj.
Podstawie kształcenia w zawodzie