Najtaniej kupisz w GILDIA.PL

71.10 zł 79.00 zł 10% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia

Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

ISBN:
9788301233907
Ilość stron:
200
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Rok wydania:
2024
Oprawa:
broszurowa
Cena katalogowa:

79.00 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni GILDIA.PL

GILDIA.PL 71.10 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa
MATFEL.PL 72.33 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
TANIAKSIAZKA.PL 75.87 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
GANDALF.COM.PL 75.91 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
SWIATKSIAZKI.PL 77.80 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce

"Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia" to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:

  • Skala marnowania żywności
  • Konsekwencje marnowania żywności
  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
  • Warunki przechowywania żywności ? wskazówki dla konsumenta
  • Sposoby ograniczania marnowania żywności

Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.




Nowości wydawnicze

Tak się mówi... Zaklęci w stereotypach

KATARZYNA MILLER, DARIUSZ JANISZEWSKI
Data premiery: 2025-01-29

Wspólnota czerwieni

PIOTR FRANKOWSKI
Data premiery: 2025-01-29

Słowa, które zgubiły miłość

KINGA GĄSKA
Data premiery: 2025-01-29

Long Way Back To You

ULA BUCHACZ
Data premiery: 2025-01-29

Osiedle marzeń

WOJCIECH CHMIELARZ
Data premiery: 2025-01-29

Kocham Cię, Życie

MAGDALENA KORDEL
Data premiery: 2025-01-29

Życie, którego nie wybrałam

KELLY RIMMER
Data premiery: 2025-01-29

Uzupełniasz mnie

AGATA POLTE
Data premiery: 2025-01-29

Cold Water

RONNIE BENNETT
Data premiery: 2025-01-29

Cień Genevieve. W płaszczu kłamstw

MONIKA RUTKA
Data premiery: 2025-01-29

Pierwiastki. Tajemnice cząstek budujących świat

JON CHAD
Data premiery: 2025-01-29

Give Me One Reason (edycja z autografem)

OLA ROCHOWIAK
Data premiery: 2025-01-29