Najtaniej kupisz w DADADA.PL

100.01 zł 119.00 zł 16% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Żywienie człowieka. Tom 2

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Żywienie człowieka. Tom 2

Marian Grzymisławski, Małgorzata Moszak

ISBN:
9788301222864
Ilość stron:
620
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania:
2022
Oprawa:
Miękka
Cena katalogowa:

119.00 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni DADADA.PL

DADADA.PL 100.01 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Łódź (koszt 5.99 zł)
TANTIS.PL 101.19 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała
TANIAKSIAZKA.PL 101.31 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka
SWIATKSIAZKI.PL 104.50 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
CZYTAM.PL 107.14 do sklepu
Tylko wysyłkowo.
GANDALF.COM.PL 107.88 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
MATFEL.PL 108.42 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
GILDIA.PL 111.60 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne.

Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.

Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych.

Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.




Nowości wydawnicze

Zabójczy sekret. Brutal Billionaire. Tom 2

LAURELIN PAIGE
Data premiery: 2025-04-23

Diable

ANNA KACZANOWSKA
Data premiery: 2025-04-23

Magija thelemy. Przewodnik po praktykach Aleistera Crowleya

MARCO VISCONTI
Data premiery: 2025-04-23