Najtaniej kupisz w TANTIS.PL

53.79 zł 59.00 zł 9% taniej
Przewiń aby zobaczyć więcej cen.
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Opracowanie Zbiorowe

ISBN:
9788301194307
Ilość stron:
110
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania:
2017
Oprawa:
broszurowa
Cena katalogowa:

59.00 zł

Książkę najtaniej kupisz w księgarni TANTIS.PL

TANTIS.PL 53.79 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Bielsko-Biała
SWIATKSIAZKI.PL 53.90 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. W księgarniach w całej Polsce
GANDALF.COM.PL 56.32 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru zamówień: Łódź
MATFEL.PL 56.67 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Kraków.
GILDIA.PL 57.60 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Punkt odbioru: Warszawa
TANIAKSIAZKA.PL 58.84 do sklepu
Możliwy odbiór osobisty. Osobiście można odebrać zamówienia powyżej 24,99 zł. Dla zamówień 24,99 - 98,99 koszt 4,90 zł. Zakupy powyżej 99 zł koszt 0 zł.
Punkty odbioru: Białystok, Bielsko-Biała, Częstochowa, Ełk, Gdańsk, Gdynia, Grajewo, Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łomża, Łódź, Piotrków Trybunalski, Poznań, Przemyśl, Rzeszów, Suwałki, Szczecin, Świdnica, Toruń, Warszawa, Wrocław, Zabrze, Zielona Góra, Zielonka

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in.  histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony  Escherichia coli.

Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.




Nowości wydawnicze

Zabójczy sekret. Brutal Billionaire. Tom 2

LAURELIN PAIGE
Data premiery: 2025-04-23

Diable

ANNA KACZANOWSKA
Data premiery: 2025-04-23

Magija thelemy. Przewodnik po praktykach Aleistera Crowleya

MARCO VISCONTI
Data premiery: 2025-04-23